Show-urile live prin ochii band-ului Vocea Romaniei

Show-urile live prin ochii band-ului Vocea Romaniei

Fiecare emotie, fiecare explozie de putere sau energie a unei piese de pe scena Vocea Romaniei este adusa de concurenti, impreuna cu band-ul Vocea Romaniei. 12 artisti talentati, care lucreaza in fiecare zi cu antrenorii si concurentii, pentru a transforma fiecare piesa intr-un moment care sa aduca cele mai interesante acorduri in casele tuturor romanilor.

Paul Ilea, Head of Band Vocea Romaniei, ne-a povestit mai multe despre show-urile live Vocea Romaniei, prin ochii band-ului.

- Ce inseamna editiile live pentru band-ul Vocea Romaniei?

- "Inseamna pregatirea a 16 piese noi de la un live la celalalt, cu repetitii zilnic, implicare totala din partea fiecarui membru al band-ului. Incepand cu editiile live, am adaugat backing vocals si suflatori la formula de baza, asadar ...fun!"

- E presiunea mai mare decat in blind-uri sau battles?

- "Nu simtim vreo presiune sau nu ne gandim la asta. Practic, sunt momente in timpul unui live in care esti urmarit la TV de vreo 40 de stadioane full cu capacitatea de 50.000."

- Ce inseamna o editie live in materie de repetitii? Cate ore repetati? Reorchestrati fiecare piesa?

- "E un proces in care, impreuna cu antrenorii, lucram la reorchestratii, dam un "refresh" la piesele vechi care au un puternic "iz de restaurant" (de ex."Te-astept sa vii"- Mirabela). Principalul meu obiectiv, de altfel, in acest proiect, este de a veni cu un sound nou, care nu s-a mai facut nicaieri in televiziunile din Romania pana acum. Un exemplu ar fi momentul Irinei Pelin -Hello/Adele. Din punct de vedere audio, acel momemt sta oricand in picioare la cel mai inalt nivel international. Si mai sunt si altele, binenteles. 

Publicul "Vocea Romaniei" a simtit noua abordare si a apreciat asta, drept dovada fiind multitudinea de mesaje de felicitari si incurajari pe care le-am primit. Thanx, guys, this means a lot to us!!  

Ore de repetitii? Recordul cred ca e 16 ore intr-o zi si sper ca e cel putin record national."

- Cum simtiti concurentii acum, in live-uri?

- "In general, ii simtim mega stresati si e explicabil, au avut de invatat la un moment dat in 2 zile o piesa, cei mai multi dintre ei nu sunt obisnuiti. Oricum, ca sa poti stapani o partitura vocala ai nevoie de mai mult de doua zile, chiar daca esti Ariana Grande. Mai ales daca esti Ariana Grande , as spune."

- Ce faceti cu 10 minute inainte sa inceapa Vocea Romaniei?

- "Suntem in cabina band-ului si facem glume in timp ce recapitulam structuri la piese  E modul nostru de a ne relaxa si a ne concentra in acelasi timp, ne ajuta sa intram cu o atitudine pozitiva pe scena. Mind set-ul nostru este "Urmeaza sa avem un concert cu 16 solisti diferiti". Deci fun!"

- Aveti vreo traditie de band, vreo superstitie?

- "Superstitiile exista doar daca crezi in ele. As mai adauga faptul ca exista o echipa foarte unita si profesionista care se ocupa de toata productia audio, ingineri de sunet, tehnicieni, producatori si editori audio, cu care eu, impreuna cu band-ul, avem o super colaborare si carora le multumim: Vladimir Ladja, Alex Mihut, Alex Serb, Tibi Stesco, Cristina Gajea, Tiri Michael , Roackeru'!"

Band-ul Vocea Romaniei este format din: Paul ILEA (head of band, percussion, synths, fx, dj, programmer), Adrian Tetrade (tobe, percutie), Sebestyen Joo (bass), Mirel Cumpanas (chitara), Diana Ganea (chitara), Viorel Sirbu (clape, pian). Backing Vocals: Alexandru Porosanu, Teodora Sima, Roberta Radu. Suflatori: Laurentiu Moise, Laurentiu Stoica, Adrian Cojocaru.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni