• PRO TV
  • Dedicatie speciala pentru Horia Brenciu, de 1 aprilie! Ce gluma i-a compus Marius Moga colegului de la "Vocea Romaniei"

Dedicatie speciala pentru Horia Brenciu, de 1 aprilie! Ce gluma i-a compus Marius Moga colegului de la "Vocea Romaniei"

Dedicatie speciala pentru Horia Brenciu, de 1 aprilie! Ce gluma i-a compus Marius Moga colegului de la "Vocea Romaniei"

Marius Moga nu compune doar muzica! De 1 aprilie, artistul si-a pus creativitatea la incercare si i-a compus o gluma colegului sau drag de la "Vocea Romaniei", Horia Brenciu.

ProTV cauta din nou "Vocea Romaniei"! Inscrie-te si tu aici

"2040 - Inaugurarea Parcului Brencian!

Primavara aceasta a asaltat Bucurestiul cu verdeata si flori (fireste!) si cu nenumarate... garduri de rogojini. Pe arterele centrale, pe magistralele Capitalei au aparut zeci de ingradituri de papura vestind ca in spatele lor se ridica in scurt timp noi cladiri... Cladiri vechi, multe din ele insalubre, avand posibilitati minime de cazare, case ce nu mai puteau fi improspatate prin nici o reparatie au cazut sub loviturile tarnacoapelor. si pe locul lor a inceput constructia a 9 blocuri moderne cu cate 8 si 15 etaje.

La 30 decembrie 1959, cele 900 de apartamente cuprinse in aceste blocuri urmeaza a fi predate... la cheie. (Un "amanunt" interesant: toate apartamentele - ale caror pereti vor fi tapisati - vor fi mobilate cu mobila special studiata si de buna calitate: bucatariile vor fi modern utilate cu mobilier fix, frigidere etc.).

Multe din cele 9 blocuri vor avea magazine cu profil corespunzator atat necesitatilor celor circa 4.000 de locatari cat si a importantului centru urban ce se va crea aci.

Macheta amenajarii Pietei Republicii prezentata la Congresul Uniunii Internationale a Arhitectilor din anul 1958. Trei statui vor decora aceste piete: Nicolae Balcescu, Mihail Eminescu si George Enescu.

[Revista Flacara, iunie 1959]

 

Update, Flacara, 1 Aprilie 2040

 

Sub semnul inaltei prețuiri si a recunoasterii meritelor artistice deosebite, o inițiativa merituorie este pe cale sa se petreaca. Parcul Brencian, ctitorie monumentala ridicata in cinstea talentului si abnegației artistice a muzicianului, textierului si interpretului Horia Brenciu, este luat cu asalt de armatele de muncitori si arhitecți. Cu toții sunt mandri ca vor putea reda Capitalei aerul sau nouazecist.

Dar sa pasim in interiorul parcului: flori, fete si baieți umplu odata cu sosirea primaverii aleile largi, pavate cu discuri de aur si platina, adunate de artist de-a lungul carierei. O statuie impresionanta, atat ca marime cat si ca impozanța, strajuieste centrul oazei de liniste.

Macar aici sa fie linistit”, au spus despre Brenciu edilii, la taierea panglicii inaugurarii Parcului Brencian! Din inaltul sau de 34 de metri, Horia le zambeste asa cum il stiu milioanele de fani din intreaga lume, de la Sidney la Mumbai. Este mandra realizare a poporului nostru, iar muncitorii asudați isi lasa caschetele pe spate si fredoneaza fericiți: ”e septembrie, luni” a scris pe pagina lui de Facebook  Marius Moga dis-de-dimineata, pe 1 aprilie, cu dedicatie speciala pentru Horia Brenciu.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni