Daria Tănasă: Dacă faci ceea ce-ți place, drumul nu e greu deloc

21 Noiembrie 2018, 00:00


	Daria Tănasă: Dacă faci ceea ce-ți place, drumul nu e greu deloc
Citeste mai mult despre: Vocea Romaniei, Daria Tanasa, succes,
Autor: Gabriela Boerescu

Daria, eleva lui Tudor Chirilă la Vocea României, crede că, dacă ai curajul de a încerca lucruri noi și de a fi tu însăți, succesul îți poate face o surpriză frumoasă.

Ce înseamnă succesul? Ciuc întreabă concurenții Vocea României ce înseamnă de fapt succesul, un concept cu definiții diferite, pe care îl putem privi mereu dintr-o nouă perspectivă și astfel să creionam zi de zi Succesul Din România Nouă.

Aici și acum, la Vocea României, ne-am propus să redefinim împreună ideea de experiență, muzică sau artist “de succes”.

”Daria este specială”. Este comentariul pe care antrenorul ei de la Vocea României, Tudor Chirilă, l-a făcut după una dintre evoluțiile ei pe scenă, iar Daria spune că-și va aminti acest moment și după 20 de ani. 

Daria îi este recunoscătoare lui Tudor Chirilă pentru sfaturile pe care le-a primit de la acesta: ”Tudor a văzut ceva special în mine, iar sfatul pe care l-am primit de la el a fost să nu mă străduiesc prea tare, să fiu eu și atât. Am auzit de multe ori cum că “drumul spre succes e greu”. Eu zic că, dacă faci ce-ți place, drumul nu e greu deloc, e chiar interesant, iar succesul doar vine și îți face o surpriză”. 

Cu zâmbetul pe buze spre succes

Drumul spre succes al Dariei a început la vârsta de 5 ani, mai întâi în joacă, iar mai târziu pe la 12 ani, când s-a apucat să studieze mai serios, prin participarea la diferite concursuri. De ajutor i-au fost și părinții – mama ei este profesoară de canto, iar tatăl ei – actor. Acum Daria Tănasă studiaza la Colegiul de Arte din Bacău.

În urmă cu doi ani, a participat la Vocea României, dar nu a trecut de preselecții. De data aceasta, a ajuns în echipa lui Tudor Chirilă. ”Urmăresc emisiunea de mult timp, mă uitam la televizor și îmi imaginam cum ar fi să fiu eu în locul concurenților de atunci. Am simțit că acum e timpul potrivit și am zis clar și hotărât: Hai! E timpul meu! E o experiență unică, am avut numai de câștigat din asta. Am cunoscut oameni geniali din toate punctele de vedere (de care m-am atașat maximum!),care m-au remarcat și au avut un rol important în dezvoltarea mea ca persoană”. 

Despre curajul de a încerca lucruri noi 

Eleva lui Chirilă de la Vocea României are propriul ei canal de YouTube, are 900 de abonați și peste 30.000 de vizualizări la clipurile video postate. ”Cred că nu ar trebui să te oprească nimeni și nimic din a avea curajul de a încerca lucruri noi, de a fi tu însuți și din a-ți dezvolta propriul stil. Eu de fel sunt foarte curajoasă, aș pierde multe dacă nu aș fi. E ceva wow să poți să lucrezi cu antrenorii, să cunosc și să fiu prietenă cu ceilalți participanți și, în plus, să mai vadă și întreaga țara asta! Nu mulți au asemenea șansă, dar mă bucur că eu o am!”

Daria Tănasă mărturisește că a existat un moment, la ”Vocea României”, pe care îl va ține minte toată viața: ”Am să le povestesc prietenilor mei, și peste 20 de ani, ce mi-a spus Tudor după una dintre evoluțiile mele pe scena: Daria este specială”.

Eleva lui Chirilă visează că, într-o zi, să ajungă pe aceeași scenă cu Beyonce. ”Nu pot alege o singură piesă pe care aș cânta-o alături de ea, dar dacă e să fie doar una, sper să fie o piesă compusă special pentru noi”, spune Daria Tănasă. 

Ciuc crede că succesul sună altfel pentru fiecare dintre noi. Și de aceea ne propune să îl privim dintr-un unghi nou, să căutăm noi sensuri care vorbesc despre ce e important pentru noi. 

Succesul de “acum și aici”. Idei, oameni, povești, perspective altfel.  

Inspirați de aceste perspective ne întrebăm cum se vede succesul la Vocea României. Acesta este succesul din România Nouă.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies