• PRO TV
  • Rea Garvey, Reamonn: "Romania este o tara fantastica. Cea mai mare comoara a sa sunt oamenii!" Vezi cum a cantat la Vocea Romaniei

Rea Garvey, Reamonn: "Romania este o tara fantastica. Cea mai mare comoara a sa sunt oamenii!" Vezi cum a cantat la Vocea Romaniei

Rea Garvey, Reamonn: "Romania este o tara fantastica. Cea mai mare comoara a sa sunt oamenii!" <span style="color:#f00;">Vezi cum a cantat la Vocea Romaniei</span>

Solistul trupei Reamonn, Rea Garvey, invitat special la "Vocea României" pe 22 noiembrie, a declarat, intr-un interviu acordat Pro TV Magazin, ca România este o tara fantastica si considera ca cea mai mare comoara a acestei tari sunt oamenii.

La 25 de ani, Rea Garvey a parasit tara natala, Irlanda, cu câtiva bani si un CD in buzunar, si a ajuns in Germania. Pâna sa-si infiiinteze propria trupa, in urma unui anunt in ziar, a vândut tricouri la festivalurile de muzica. Apoi, a intâlnit-o pe clujeanca Josephine, care i-a devenit iubita si l-a inspirat sa compuna piesa "Supergirl" cu care, de altfel, formatia Reamonn s-a lansat pe plan international.

In interviul acordat revistei Pro TV Magazin, Garvey a vorbit despre "legatura speciala" pe care o are cu România. "Am o familie aici. Sotia mea, Josephine, este din Cluj si am o legatura speciala cu România, pentru ca ea are inca multe rude aici. De pilda, mama ei vorbeste româneste cu fiica noastra (Rea are o fetita de 6 ani, Aamor - n.r.). Bunica ei este unguroaica, deci in casa noastra se vorbesc multe limbi. Fiica noastra vorbeste, asadar, multe limbi. Eu sunt un irlandez care traieste in Germania, insa nu mi-am uitat radacinile, iar sotia mea este foarte mândra ca este românca. Dupa mine, România este o tara fantastica", a spus cântaretul.

Garvey a mai spus ca adora "toate intâlnirile cu prietenii si rudele" când vine in vizita cu familia sa in România, de Paste sau de Craciun. "Imi place când intram intr-un apartament si gazdele iti pun absolut totul pe masa si mâncam, bem si râdem. Adica eu nici macar nu vorbesc limba româna, dar ma simt bine stând printre ei si inteleg aproape tot ce se discuta. De fapt, iubesc oamenii de aici. Cred ca cea mai mare comoara a acestei tari sunt oamenii".

Prezent la prima editie live a emisiunii "Vocea României", pe 22 noiembrie, la Pro TV, Rea Garvey i-a transmis salutari bunicii sotiei sale. Intrebat daca este foarte apropiat de aceasta, el a raspuns: "Da, este superba, o iubesc. Imi gateste numai bunatati. Este o femeie foarte puternica, foarte conectata la realitate, are o perspectiva fantastica asupra vietii. La nunta noastra din Irlanda, statea lânga bunica mea, care este o femeie micuta, si parea asa, impresionanta. Imi place s-o vad alaturi de stranepoata ei, inca are o licarire de tinerete in ochi. Venim de multe ori la Cluj, nu pe cât de des pe cât ne-am dori, dar este fantastic sa o vezi in mediul ei".

Cântaretul a mai povestit cum sarbatoreste Revelionul la Cluj-Napoca. "Stii, noua, irlandezilor, ne place sa petrecem, insa mi-am dat seama ca imi este imposibil sa tin pasul cu oamenii de aici. Cel mai amuzant lucru care mi s-a intâmplat a fost de un Revelion. Dupa ora României, la 10.00 noaptea sarbatorim trecerea in noul an pentru irlandezi, din cauza decalajului orar, la 11.00 - ne bucuram pentru nemti, iar pentru Anul Nou din România am planuit sa mergem in piata din centrul Clujului, sa sarbatorim alaturi de verii sotiei mele. Ne-am dus cu doua sticle de sampanie si ne asteptam sa fie mii de oameni acolo, insa clujenii se pare ca hotarâsera ca, tocmai in acel an, sa faca Revelionul acasa. Asa ca, la miezul noptii, eram in piata doar 4 oameni cu doua sticle de sampanie, dar a fost o experienta amuzanta".

Garvey a marturisit ca melodia "Supergirl" a fost inspirata de sotia ta, insa piesa nu este una de dragoste, ci mai degraba "o critica". "In seara in care l-am compus, era prin decembrie, sotia mea s-a certat cu niste prieteni si a plecat singura spre casa, de capul ei. Nu avea bani sa ia taxi, asa ca a sunat acasa si mi-a spus ca va veni pe jos, noaptea. Apoi, telefonul ei mobil a ramas fara baterie, iar eu eram atât de furios pentru ca nu puteam lua legatura cu ea. A trebuit sa astept vreo doua ore ca sa ajunga acasa", a povestit solistul trupei Reamonn.

"«Supergirl» este, de fapt, despre faptul ca nu esti indestructibil. Stiu ca e puternica, ador aceasta trasatura româneasca a sotiei mele, este foarte hotarâta, iar atunci când vrea sa obtina ceva trece peste toate piedicile si o iubesc pentru asta. Dar, in acelasi timp, este vulnerabila si despre asta e vorba in «Supergirl». M-am indragostit de sotia mea la prima vedere si, in aceeasi zi, am cerut-o de nevasta, fiind convins ca este persoana potrivita pentru mine. Si am avut dreptate!", a mai marturisit cântaretul.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni