• Emisiuni
  • Vocea României
  • Prima editie LIVE de "Vocea Romaniei" si-a desemnat castigatorii, iar ProTV a fost lider absolut de audienta, de 1 Decembrie

Prima editie LIVE de "Vocea Romaniei" si-a desemnat castigatorii, iar ProTV a fost lider absolut de audienta, de 1 Decembrie

Prima editie LIVE de "Vocea Romaniei" si-a desemnat castigatorii, iar ProTV a fost lider absolut de audienta, de 1 Decembrie

Duminica seara, de Ziua Nationala a romanilor si la aniversarea a optsprezece ani de ProTV, "Vocea Romaniei" a fost regina audientelor, propulsand ProTV in pozitia de lider pe toate segmentele de public.

In intervalul orar 20:30 – 01:05 in care a fost difuzata emisiunea, ProTV a inregistrat o medie de audienta de 12,4 puncte de rating si 28,5% cota de piata pe segmentul publicului comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, de doua ori mai mult fata de Antena 1, ocupanta celui de-al doilea loc in topul audientelor, cu 6,8 puncte de rating si 15,7% cota de piata. Mai mult, in minutul de aur 22:15, postul care si-a aniversat ieri optsprezece ani de existenta a obtinut un varf de audienta de  18,7 puncte de rating si o cota de piata de 35,7% pe acest segment de public.

In ceea ce priveste publicul din mediul urban, ProTV a fost lider de audienta cu o medie de 10,5 puncte de rating si 22,6% cota de piata, urmat de Antena 1, cu 5,6 puncte de rating si 12,1% share.

Si la nivel national, "Vocea Romaniei" a fost preferata celor mai multi din fata micilor ecrane, segment pe care ProTV a inregistrat o audienta de 8,4 puncte de rating si 19,5% cota de piata, pe cand Antena 1, urmatoarea clasata, a obtinut un rating mediu de 5,4 puncte de rating si 12,5% share.

La "Vocea Romaniei", tara a intrat din nou pe frecventa sunetului de calitate, de aceasta data in emotiile unui show live ametitor de frumos, a carui tematica a gravitat in jurul “majoratului” pe care si l-a sarbatorit ProTV odata cu ziua nationala a tarii. La ceas de sarbatoare, “Mister Hit”, adica Marius, a adaugat nelipsitului sau papion bretele tricolore,

Loredana s-a investmantat intr-o rochie de un “glam” tricolor absolut, Smiley si-a adus cu el cele mai frumoase amintiri muzicale de pe vremea cand avea optsprezece ani, iar Brenciu, “acest veteran al show-biz-ului romanesc”, vorba lui Bartos, a venit “decorat” cu medalii demne de un general intr-ale entertainment-ului. Din aceasta prima editie live a show-ului, si Bartos a beneficiat de ajutor “inimos”, suta la suta romanesc: Nicoleta Luciu i s-a alaturat in calitate de co-prezentatoare.

Emotii cat toata suprafata Romaniei, adrenalina la maximum, voci care au taiat rasuflarea, schimb de replici ascutite intre concurenti si antrenori, dar si “polite platite”, toate au facut deliciul telespectatorilor intr-un show magic, condimentat cu de toate.

Smiley i-a adus in fata intregii tari pe Lucian Francu, Razvan Alexa, Claudia Iuga si Iolanda Moldoveanu, Brenciu s-a mandrit cu Andrei Hanghiuc, Ana Maria Mirica, Florin Timbuc si Denisa Mosincat, Moga i-a pregatit de primul live pe Jovana Milovanovic, Andrei Loica, Dana Torop si Andi Grasu, iar Loredana a iesit la inaintare cu Alina Dorobantu, Aurel Niamtu, Florin Mandru si Iulia Dumitrache. Publicul si-a exprimat prin vot preferintele, iar antrenorii au avut dreptul sa mai salveze inca un concurent, astfel ca la final, doar doua voci din fiecare echipa au fost alese sa isi continue drumul catre marele titlu.

Spectacolul a debutat in stil pur romanesc: toti concurentii au cantat impreuna imnul national, in varianta  “cu praf de stele”, specifica magiei Vocii Romaniei.  Pata de culoare a serii a fost, si la propriu si la figurat, cantaretul belgian Stromae. Artistul a interpretat pe scena de la Vocea Romaniei hit-urile care l-au facut cunoscut in toata Europa: “Alors on danse” si “Papaoutai”, iar publicul a dansat si a fredonat versurile la unison. Mai mult, chiar si Brenciu i s-a alaturat lui Stromae la cea de-a doua coregrafie, care presupunea sa stea mai mult nemiscat. “Mi-a iesit perfect!”, a exclamat Horia fericit, la finalul melodiei.

In timp ce telespectatorii  isi votau de zor preferatii din competitia suprema a vocilor, Marius Moga le-a facut tuturor romanilor o surpriza de zile mari: “La multi ani”, piesa care promite sa fie hit-ul sfarsitului de an, interpretata aseara in premiera absoluta pe scena de la "Vocea Romaniei". Alaturi de Marius au urcat pe scena What’s Up, Shift, Vizi Imre si Liviu Teodorescu, fostii concurenti din competitia suprema a vocilor, precum si Adda, Loredana Cavasdan si Lally, fata cu naiul. Acestia au ridicat in picioare toata sala, iar spectatorii si antrenorii  incepusera deja sa cante “La-la-la-la la multi ani!”, cu dedicatie din partea  lui Moga, “unul pentru prieteni, altul pentru dusmani”.

Lucian Francu din echipa lui Smiley a deschis prima seara a live-urilor de la Vocea Romaniei cu un imn dedicat majoratului, super-hit-ul “18 ani” de la Vama Veche, iar publicul i s-a alaturat imediat, fredonand versurile binecunoscute. “Eu zic ca a debutat cu dreptul”, a spus Horia la final, iar Loredana s-a declarat convinsa de interpretarea lui Luci. “Facem totul natural/Spargem gheata de la mal”, l-a felicitat Smiley in versuri pe concurentul sau. “Faptul ca oamenii cantau alaturi de tine mi s-a parut cel mai bun semn, ai facut cantecul acesta sa fie al tau”, a incheiat cel mai zambaret antrenor.

Echipa lui Horia a ridicat mingea la fileu in dreptul lui Andrei Hanghiuc, antrenorul de tenis apreciat de Lori ca “un tip foarte trairist”, ce nu s-a dezis nici de aceasta data de impresia pe care a lasat-o in editiile anterioare. Andrei a cuprins intreaga scena pe piesa “Isn’t She Lovely” a lui Stevie Wonder, alaturi de “balerinele” care l-au sustinut cand si-a pus din nou sufletul pe tava in fata unei tari intregi. “Esti nebun, ba!”, i-a strigat Brenciu la final,  “asta e mai nebun ca mine, sper ca jocul nostru de dublu sa continue”, i-a spus antrenorul, convins ca Andrei este de acum inainte capabil sa isi sustina propriile concerte. Toti ceilalti trei antrenori  s-au declarat impresionati de “nebunia” si “feeling-ul” pe care a reusit sa le imprime momentului artistic, iar Moga a dat verdictul: “Ai toate sansele sa faci o cariera din asta, imi pare rau de copii tai de la tenis”.

Fata “ca o perla” din echipa Loredanei, Alina Dorobantu, a dat fiori intregii audiente pe acordurile piesei “Lie ciocarlie”, pe care a reinviat-o in inimile romanilor seara trecuta. Antrenorii au apreciat la unison interpretarea cu voce de “ciocarlie”, vorba lui Marius, si i-au subliniat calitatile evidente “in domeniul intrigant al muzicii populare”, dupa cum a spus Brenciu. “Cred ca provocarea ta adevarata e cum te descurci la muzica pop, la populara e clar ca ai toate sansele sa devii un star”, a spus Smiley, iar Loredana i-a raspuns in mod indirect. “Ai reusit sa canti o piesa pe care eu o consider cea mai grea din concurs, tu stii sa canti si canto clasic, esti studenta la Conservator la sectia aceasta. Alina e un talent real si o voce adevarata”, si-a incheiat diva pledoaria in favoarea concurentei sale.

Desi nu a implinit inca optsprezece ani, Andrei Loica din echipa lui Moga a dat dovada de curaj ca artist in interpretarea binecunoscutei piese “Let Her Go” de la Passenger, cu care a cucerit definitv publicul. ”Piesa a fost aleasa bine, cred ca asta e stilul tau, putin introvertit”, i-a spus Horia, iar Lori a subliniat faptul ca “timiditatea e arma ta secreta”. “Eu cred cat tu poti fii Vocea Romaniei, sa ajungi la inimile oamenilor, esti pe drumul cel bun”, si-a felicitat Marius concurentul.

Cu o forta demna de statutul sau de politist, Claudia Iuga din echipa lui Smiley a “dominat scena”, dupa cum a spus chiar antrenorul sau, pe piesa “Hot Stuff” a lui Donna Summer. Claudia si-a intrat perfect in rolul de “diva disco” si i-a facut pe toti cei patru antrenori sa o laude pentru “vana” si “hotararea” de care a dat dovada. “Draga mea, chiar mi-ai starnit imaginatia”, a felicitat-o Loredana, iar Brenciu a adaugat: “Rock-erita din tine a erupt, barbatii oricum erau la picioarele tale”. “Ai fost senzationala, locul tau e la Vocea Romaniei”, a conchis cel mai zambaret antrenor, mandru de concurenta sa.

 “Bai Florin, tu vrei sa pleci acasa azi?”, l-a derutat Smiley pe Florin Timbuc, concurentul lui Horia, care a interpretat balada “Mamma, I’m Coming Home” a lui Ozzy Osbourne.  Brasoveanului de optsprezece ani i-a venit inima la loc atunci cand Smiley a continuat: “Mi-a placut cum ai cantat, ti se potriveste bine”.”Tu te simti bine cand iti incordezi gatul, cand dai drumul la volum, ca tigrul de pe tricou ai fost”, l-a laudat Moga, iar Horia a incheiat seria aprecierilor: “ Ma bucur foarte mult ca ai putut sa impresionezi publicul, eu sunt fanul tau deja”.

Concurentul “cel mai experimentat dintre toti”, dupa cum l-a numit antrenoarea Loredana, Aurel Niamtu, a interpretat o melodie de-a lui Dan Spataru care s-a potrivit perfect sarbatorii nationale, “De vrei sa stii ce inseamna sa fii roman”. La final, Aurel a scos de la piept steagul tarii, pe care I l-a daruit Loredanei. ” E o bucurie sa va avem in concursul asta, o prezenta clasica, ne aduceti aminte de niste piese pe care unii dintre noi nu le-am auzit niciodata”, i-a spus Smiley, insa Horia nu a fost atat de impresionat de momentul cu nuanta patriotica: “Cred ca i s-ar fi potrivit o piesa mai de stare, o romanta, o zaraza”,fapt pentru care si-a atras “dojana” din partea “bunelului”: “Eu te astept sa canti la saizeci si patru de ani, Horia”. “Sunt mandra ca am putut sa facem un cadou atat de special tuturor romanilor cu acest cantec, daca nu-l cantam azi, atunci cand? Comentariile nu trebuie sa fie ceva care sa te deranjeze, inseamna ca ai valoare si esti un pericol”, si-a aparat Loredana elevul.

 “Fata cu parul de foc” pe jumatate sarboaica, Jovana Milovanovic din echipa Moga, a reinviat o melodie din repertoriul Madalinei Manole, “Tu n-ai avut curaj”. Pus pe sotii, Smiley nu s-a putut abtine sa nu remarce ca tanara de optsprezece ani si-a privit in ochi antrenorul toata piesa, dar i-a apreciat “interpretarea interesanta”, cu “inflexiuni ale muzicii sarbesti”, pe care Brenciu a caracterizat-o drept una cu “patos”. “Ma bucur ca in seara asta am vazut o Jovana care nu mai e atat de speriata, are putere atunci cand canta”, si-a laudat Moga concurenta.

Smiley s-a simtit din nou ca la optsprezece ani atunci cand Razvan Alexa, elevul sau, a cantat pe scena Vocii Romaniei hit-ul “Oare stii” de la Simplu, pe care antrenorul il interpreta chiar la varsta majoratului. “Asta a fost prima piesa pe care am cantat-o cu Simplu, care azi implineste treisprezece ani, pe piesa asta m-am cunoscut cu Moga, tu i-ai dat o cu totul alta dimensiune, ai facut-o a ta”, l-a felicitat Smiley. “E incredibil ce bine a sunat piesa asta, mai proaspata ca niciodata”, a exclamat Lori, iar Moga, cel care a compus-o, si-a dat verdictul: “ Funk-ul a resuscitat-o, i-ai dat o alta stare”.

Denisa Mosincat, eleva lui Horia, a cantat “Iarta-ma”, piesa regretatei Mihaela Runceanu,  si a reusit din plin sa isi arate “muschii vocali”, asa cum si-a dorit Loredana, dar si sa transmita emotie la cele mai inalte cote. “Ai reusit sa imi faci pielea de gaina”, a felicitat-o Smiley pe oradeanca, iar Lori a continuat: ”in sfarsit o piesa pe masura vocii tale, ma bucur ca am avut ocazia sa descoperim o noua Denisa”. “Tu esti Vocea Romaniei”, a decretat antrenorul Horia cu mana pe inima.

 “Fata popii”, Iulia Dumitrache din echipa Loredanei, i-a demonstrat inca o data antrenoarei ca merita sa fie in echipa sa dupa interpretarea piesei “Think Twice” a lui Celine Dion. ”Loredana ti-a ales o piesa potrivita, care ti-a dat o clasa in plus, acum esti o lady, ipostaza asta iti vine de minune “, a laudat-o Horia, iar Moga a apreciat nota personala pe care a adaugat-o melodiei. Smiley a fost singurul pe care prestatia Iuliei nu l-a impresionat atat de tare: ”A sunat bine, se vede ca ai experienta, numai ca la mine n-a ajuns emotia astazi”. Replica Loredanei a venit ca un verdict final: “Am trait fiecare nota alaturi de tine, ai cantat impecabil”.

Eleva lui Moga, Dana Torop, a interpretat  piesa “Mociorita”, cu o sensibilitate remarcata de catre toti cei patru antrenori. “Dana are o forma foarte plastica de a interpreta absolut toate piesele, cred ca asta e amprenta ei, mi-a placut”, a laudat-o Horia, iar Smiley si Lori au cazut de acord asupra faptului ca vocea ei suna mai bine in limba romana decat in engleza. “Avantajul e ca si inima ei intelege versurile si le canta altfel. Ai o sensibilitate si orice piesa ai canta, suna a Dana Torop: romantic/dramatic”, si-a felicitat Moga concurenta.

 “S-a lasat cu suspinat dupa ce s-a terminat cantecul, m-as bucura foarte tare ca oamenii sa te aprecieze cum te apreciez eu”, i-a spus Smiley concurentei sale, Iolanda Moldoveanu, care a interpretat celebra melodie“Believe” a lui Cher. “Ma bucur ca exista competie”, a remarcat Horia, subtil, in timp ce Loredana a laudat-o pe fata pe “Yoyo”: “Ai reusit sa faci melodia lui Cher sa sune total stilul tau, interpretarea ta - incredibila, ai intrat foarte bine in cantec”.

Imbracata precum Carmen din opera lui Bizet, dupa cum a spus Pavel, Ana Maria Mirica din echipa lui Horia a facut iar show, de aceasta data pe “Hora din Moldova”. Acompaniata de baietii din baletul Edi Stancu, care au incins o hora in toata regula, Ana Maria s-a evidentiat din nou: “Ai mult volum si se pare ca ti se potriveste foarte bine directia asta, o alegere potrivita”, i-a spus Moga. Spiritele s-au incins cand a venit randul Loredanei sa isi spuna parerea: “Foarte frumos momentul, intr-adevar ma asteptam la o alta fateta, iti recomand totusi o romanta”. “Aici s-au platit niste polite”,a spus Bartos, iar replica lui Horia nu a intarziat: “de la Corina Chiriac am schimbat la Nelly Ciobanu”, miscare pe care a considerat-o mai complexa decat cele facut de Loredana cu concurentii sai. “Si tu esti Vocea Romaniei”, i-a spus Brenciu cu toata convingerea elevei sale.

“18 Till I die” a cantat seara trecuta Florin Mandru, concurentul din echipa Loredanei, cu o daruire incredibila, care l-a facut pe Horia sa exclame: “Daca o tii tot asa, ne vedem in finala”. ”Imi place ca ai forta sa misti oamenii, numai prin vocea ta faci scaunele sa se zgaltaie”, i-a spus Moga concurentului in scaun cu rotile, iar Lori a incheiat: “Vocea ta i-a invins pe toti”.

Andi Grasu din echipa Moga a fost seara trecuta “James Brown, dar pe blond”, vorba Loredanei, si a cantat celebra piesa “It’s a Man’s World”, pentru care Horia l-a felicitat: ”Ai o voce belea”. Cu toate acestea, atat Brenciu, cat si Smiley au fost de parere ca Andi ar fi putut sa “adauge” mai mult sentiment in interpretarea sa impecabila din punct de vedere tehic. “Ai o voce care poate sa se arunce la orice fel de piesa”, a fost concluzia antrenorului Moga.

Primul antrenor care s-a vazut nevoit sa renunte la doua dintre vocile alese pe spranceana in etapele trecute a fost Smiley. “Politia e cu noi” au spus cei mai multi dintre telespectatorii care au votat, iar Claudia Iuga a trecut mai departe in competitie pe primul loc. Dintre  Lucian Francu, Razvan Alexa si Iolanda Moldoveanu, cei ramasi pe scena, Smiley a ales sa o pastreze pe “Yoyo”.

Brenciu si-a pregatit servetelele pentru momentul in care va fi parasit de doi dintre concurentii sai, nu inainte de a anunta ca acestia trebuie sa se pregateasca pentru concertul pe care il vor sustine in martie anul viitor la Romexpo, alaturi de antrenor. Publicul a decis ca Denisa Mosincat sa treaca in etapa urmatoare, iar Brenciu i-a trimis acasa pe Florin Timbuc si pe Andrei Hanghiuc, decizia sa fiind sa mearga catre marele titlu cu Ana Maria Mirica, concurenta care i-a sarit in brate de fericire.

Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, “ciocarlia” Alina Dorobantu a fost prima concurenta din echipa Loredanei care a trecut mai departe in competitie.  “La clipa despartirii”, diva a salvat inca un “ingeras”: pe Florin Mandru, iar Aurel Niamtu si Iulia Dumitrache si-au incheiat prestatiile la Vocea Romaniei.

La deschiderea plicului adus de catre Nicoleta Luciu, primul concurent care a rasuflat usurat din echipa Moga a fost Andi Grasu. “Mr. Hit” i-a apreciat pe ceilalti trei pentru ca le “sta bine pe scena”, dar a decis sa o pastreze Jovana Milovanovic, astfel ca Dana Toro psi Andrei Loica au parasit concursul vocilor.

Dupa un inceput demn de ziua nationala a romanilor si aniversarea a optsprezece ani de Pro Tv, galele live continua la Vocea Romaniei si saptamana viitoare, sambata, 7 decembrie, de la 20:30, cand urmatorii patru concurenti din fiecare echipa vor incerca sa ajunga la inimile telespectatorilor pentru a continua lupta in cea mai tare competitie de voci din tara. Cei din fata micilor ecrane vor avea din nou ocazia sa isi aleaga noua “voce” prin vot, dupa ce vor urmari un spectacol live in toata puterea cuvantului, sambata viitoare, numai la Pro Tv.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni