• Emisiuni
  • Vocea României
  • Petra Acker, fosta concurenta de la Vocea Romaniei, pleaca in turneu alaturi de pianistul Joel Holmes

Petra Acker, fosta concurenta de la Vocea Romaniei, pleaca in turneu alaturi de pianistul Joel Holmes

Petra Acker, fosta concurenta de la Vocea Romaniei, pleaca in turneu alaturi de pianistul Joel Holmes

Petra Acker a impresionat o tara intreaga la Vocea Romaniei cu timbrul si inflexiunile ei vocale, fapt care i-au adus un bine meritat loc in echipa antrenorului Tudor Chirila. Acum Petra isi continua drumul in muzica printr-un turneu sustinut in perioada 27 februarie – 21 martie alaturi de pianistul Joel Holmes -  „Soul Experience”.

Petra a concertat cu Thomas Siffling Trio din Mannheim, avand in repertoriu piese proprii si compozitii comune, insa si cu nume ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkesz, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan si multi altii. In octombrie 2014, in Viena, Petra a cantat alaturi de Elly Wright, o mare vocalista internationala de jazz in cadrul unui festival organizat de aceasta impreuna cu ICR Viena si Bezirk 4. 

Colaborarile internationale continua cu un duo alaturi de Joel Holmes, un pianist american de jazz, gospel si nu numai. De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distinctii, inclusiv doua nominalizari Grammy, o medalie de aur NAACP, o mentiune in competitia John Lennon Songwriting si VH1 Song of the Year si a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee in Europa, America de Nord si Sud, Asia, alaturi de artisti precum Roy Hargrove, Esperanza Spalding, Curtis Fuller, Terrace Blanchard, Gary Thomas, Jimmy Cobb, Roberta Gambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, Greg Osby, Tim Green, Butch Warren, Reggie Workman, Cecil Mcbee si multi altii.

Compozitiile si aranjamentele celor doi sunt completate de acompaniamentul “groovos” si plin de personalitate al unui Trio dinamic si cat se poate de inspirat – Alex Munteanu (saxofon), Michael Acker (bas) si Aron Ferencz (tobe). 

Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena romaneasca, ei urmand sa interpreteze compozitii proprii si preluari reorchestrate. Publicul este invitat la o adevarata calatorie in lumea muzicii  jazz, soul, gospel, muzica Africana si multe altele, avand drept ghizi vocea patrunzatoare a Petrei si sunetele armonioase ale pianului lui Joel.

Totodata, Petra si Joel vor sustine si o serie de workshop-uri, de voce si pian, in mai multe orase ale tarii.

Turneul se va desfasura in: Bucuresti (JazzBook si Green Hours), Bistrita (Sinagoga Bistrita), Brasov (Centrul REDUTA si Tipografia), Cluj-Napoca (L’Atelier Cafenea), Craiova (Smart Pub), Iasi (Teatrul FIX), Suceava (Deliri Pub), Timisoara (Hostel Costel). 

Biletele se pot achizitiona de la locatiile de concert, in ziua evenimentului sau inainte.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni