• Emisiuni
  • Vocea României
  • Nora Denes a lansat doua piese noi. Cum suna single-urile cu care s-a inscris la Eurovision 2016

Nora Denes a lansat doua piese noi. Cum suna single-urile cu care s-a inscris la Eurovision 2016

Nora Denes a lansat doua piese noi. Cum suna single-urile cu care s-a inscris la Eurovision 2016

Nora, fosta concurenta la "Vocea Romaniei" provine dintr-o familie de profesori de muzica (mama a fost profesoara de teoria muzicii si tatal profesor de vioara). A studiat de la 4 ani vioara, apoi in paralel pianul si fredona absolut orice auzea prin casa, de la Bach la Michael Jackson.

La 5 ani, Nora era pe scena cu sora ei, care si ea a studiat pianul. La 6 ani participa la primul festival. In timpul copilariei au urmat multe recitaluri, olimpiade muzicale castigate, festivaluri. A studiat la Facultatea de muzica la Cluj si apoi a devenit profesoara de vioara. 

Familia a sustinut-o tot timpul pe plan muzical, elevii sai o sustin, chiar si fiul este alaturi de ea. El a intrat pe acelasi drum al muzicii studiind violoncelul. 

Dupa participarea la "Vocea Romaniei", unde a facut parte din Echipa Smiley, Nora Denes a decis sa se inscrie la Eurovision 2016. Artista a ales sa isi incerce norocul cu doua piese realizate in colaborare cu formatia "The Fridays", formata din patru elevi de la Liceul de Arte, si cu Ioachim Fat de la Grupul Iza. 

"In ceea ce priveste Eurovisionul, nu sunt la prima 'abatere'... m-am mai inscris si in 2014 cu o piesa proprie, acappella (Love Feedback se numea piesa), iar anul acesta am hotarat sa intru cu 2 compozitii in hora, in colaborare cu mai tinerii The Fridays. Piesele sunt tinere si ele, prima, We Need More, cea cu influente de Maramures, cu viori, a fost compusa in noiembrie 2015, pe vremea cand participam la Vocea Romaniei, iar a doua, The Reason, a fost compusa in ianuarie 2016! Ambele sunt piese dinamice, foarte dragi noua si au un mesaj umanitar, care indeamna la Iubire, Toleranta, Bunatate si Prietenie! Celor care ne sustin (sunt in numar din ce in ce mai mare, ceea ce ne bucura foarte tare), le transmitem multa caldura si iubire si ii invitam sa ne fie alaturi si sa ne sustina in continuare in frumoasa noastra aventura muzicala, pentru ca le pregatim mereu, harnici si plini de pasiune, lucruri frumoase! Fara voi, noi nu am exista!”, a spus Nora Denes despre participarea la Eurovision de anul acesta.

Single-urile "We Need More" si "The Reason" sunt compozitiile muzicale pe care Nora Denes mizeaza anul acesta la Eurovision. Lista cu numele celor 12 piese care vor intra in Selectia Nationala Eurovision va fi oferita publicului pe 11 februarie 2016. 

Nora Denes & The Fridays - The Reason



Nora Denes & The Fridays ft. Ioachim Fat - We Need More



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni