Cum se naste o stea: Viata Loredanei Groza in imagini

Cum se naste o stea: Viata Loredanei Groza in imagini

Cum ar arata un film despre viata Loredanei Groza? Ar incepe cu o pustoaica din provincie care a inselat juriul pentru a castiga un concurs de muzica usoara … si, pana sa ajunga diva, a fost la inchisoare, si-a aratat nurii in niste vremuri complet conservatoare, a scris o carte despre sex si a sustinut cauza gay-ilor, asta daca am bifa numai picanteriile.

Pas cu pas, Lori si-a construit cariera, urmand, mai mult sau mai putin intuitiv, reteta imbatabila a showbiz-ului, din care nu au lipsit munca in exces, aparitiile soc, schimbarile radicale de stil sau reinventarea permanenta ca artist.

Patru voci superbe, un singur CASTIGATOR. Cine este Vocea Romaniei in 2013

Olimpica de la Onesti

Nascuta pe 10 iunie 1970, la Onesti, Lori a inceput sa cante de mica. De altfel, artista are dovezi in acest sens, aceasta lansand acum cativa ani piesa "Copiii sirenelor", in care e inserat glasciorul ei de la trei anisori, inregistrat de tatal ei pe casetofon. "Mama mea si-a dorit sa fie cantareata de muzica populara si a vrut sa participe la , un concurs celebru pe timpuri. Tatal meu este scriitor si in acelasi timp are si o voce foarte frumoasa si cred ca toate acestea au contribuit la ceea ce este acum... Loredana. Desi uneori mama era putin mai reticenta vis a vis de cantat si de dorinta mea de a-mi urma acest vis cu pretul unor absente de la scoala". Cu toate acestea, Loredana se poate lauda ca a fost comandanta de unitate in scoala sa - pentru cei care nu au prins "pionierii", un fel de sefa a elevilor - dar si olimpica la limba romana pe tara!


Vino la cel mai tare party de Revelion! Inscrie-te aici si poti castiga invitatii la petrecerea organizata de ProTV si ProFM 



Steaua fara nume

La 14 ani, Lori a participat la concursul de muzica usoara Steaua fara nume, desi varsta minima era de 17 ani. si l-a castigat. "M-am enervat foarte tare cand m-am lansat in '84 la concursul . Trebuia sa arat ca sunt mai mare decat varsta mea de 14 ani si Dumitru Morosanu mi-a zis: trebuie sa te imbraci sa arati ca o baba. Am zis: ". La 16 ani, devenea cea mai tanara castigatoare a Festivalului de muzica usoara de la Mamaia.
 


Buna seara, iubito!.. la inchisoare

Pana in 1989, Loredana a inregistrat aproape 100 de piese ale unor compozitori apreciati ca Marius Teicu, Adrian Enescu si Mihai Pocorschi. Popularitatea ei a crescut insa in urma turneelor in tara si in strainatate, cand dadea si opt concerte pe seara. Intr-o vara, pe litoral, Loredana a fost arestata pentru ca nu avea buletinul la ea si cu toate ca politistul o cunostea, a vrut sa ii dea o lectie si a trimis-o la racoare pentru o noapte. " Mi-a spus ca degeaba sunt eu steluta daca nu o am pusa in frunte. Asta e, am dormit acolo...", a declarat Lori, amuzata, la o emisiune TV. in 1988, cand Electrocord a lansat albumul de debut al Loredanei, "Buna seara, iubito!", acesta s-a vandut intr-un numar record de exemplare, mai bine de un milion, in conditiile in care piesa ce-i dadea titlul - cantata in duet cu Ion Caramitru - a fost interzisa de cenzura comunista din cauza versurilor prea socante.
 


Senzualitate pura, fara granite

Dupa caderea comunismului, ascensiunea Loredanei n-a mai avut limite. Artista a incercat totul. si-a incercat norocul in alte tari, sustinand sute de concerte in Italia, Canada, SUA, Marea Britanie. Apoi, asa cum a remarcat Marius Moga intr-una din editiile "Vocea Romaniei", lumea s-a inghesuit sa o vada intr-o ipostaza senzuala in filmul "Caderea Constantinopolului". in 1999, Loredana a devenit cea mai bine vanduta coperta din istoria revistei PLAYBOY - editia romana, desi nascuse de mai putin de un an. in 2010, a lansat volumul "Sexting", in care a vorbit fara pudoare despre dorintele, placerile, slabiciunile… si intimitatea ei, pentru ca anul acesta sa devina ambasador al comunitatii gay.
 

 

Artista nu ar fi fost implinita fara o familie. Casatorita cu Andrei Boncea, directorul MediaPro Pictures, aceasta are o fetita de 14 ani, Elena. si, cum mama ei este una dintre cele mai bine imbracate vedete din Romania, stilul vestimentar al Elenei este unul inspirat, parca, din garderoba Loredanei. "Imi place sa-mi petrec timpul cu ea. Citim, mergem la cumparaturi. Nu putem trai fara shopping".
 


"Vocea Romaniei"

Pentru al treilea sezon la rand, Loredana este antrenoare la show-ul de la ProTV "Vocea Romaniei", pozitie din care a reusit sa-i cucereasca inclusiv pe colegii ei de emisiune. Iata ce spune Smiley despre ea: "Loredana este diva suprema in Romania. Dac-ar fi s-o caracterizez intr-un singur cuvant.. SEFA".



Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni