• PRO TV
  • Kurtos kalacs-ul din cafeneaua unei romance din New York, vedeta in New York Times

Kurtos kalacs-ul din cafeneaua unei romance din New York, vedeta in New York Times

Kurtos kalacs-ul din cafeneaua unei romance din New York, vedeta in New York Times

Celebrul colac unguresc (kurtos kalacs) preparat de patroana de origine româna a unei cafenele din cartierul newyorkez Queens este vedeta editiei de vineri a blogului The New York Times dedicat gastronomiei si restaurantelor.

Articolul, de pe blogul dedicat gastronomiei si restaurantelor din publicatia americana, prezinta, sub titlul "Din România, un cilindru dulce", localul Annei Kozma, patiser de origine româna.

In magazinul si cafeneaua Chimney Cake din Queens, Anna Kozma foloseste un cuptor special pentru a face "dulcea pâine est-europeana".

O panglica din aluat dulce dospit este infasurata in forma de spirala pe o forma din lemn si apoi este coapta la foc mic, scrie autorul articolului, care avertizeaza cititorii sa nu incerce aceasta procedura acasa, decât daca provin dintr-un sat din Transilvania.

"Anna Kozma, care provine din România, spune ca aceasta specialitate era un desert obisnuit doar in anumite orase de provincie din România, pâna la caderea comunismului, când antreprenorii au deschis mici patiserii unde il comercializau, in România, Ungaria sau in alte tari europene", mai scrie in The New York Times.

Autoarea articolului compara kurtos kalacs cu "un cannoli urias, gol pe dinauntru, care are o crusta presarata cu zahar, migdale si nuca de cocos".

"Specialitatea se manânca, de preferinta proaspata, rupând bucatele din ea", mai scrie aceasta.

"Prajiturile nu trebuie umplute, dar (Anna Kozma, n.r.) spune ca intentioneaza ca in vara anului viitor sa faca niste specialitati mai mici si sa le umple cu inghetata si apoi sa le taie felii, in portii separate", mai spune jurnalista, care sugereaza cititorilor sa nu mai astepte pâna vara viitoare, ci sa umple kurtos kalacs-ul cu inghetata cu arome de sezon, ca dovleacul sau fructele de artar, pentru a fi servit ca desert, de Ziua Recunostintei.

Potrivit The New York Times, o portie de kurtos kalacs costa 4 dolari in localul Annei Kozma.

Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni