• Emisiuni
  • Vocea României
  • Irina Rimes, antrenor la Vocea României: Nu știu dacă am plăceri vinovate în materie de muzică

Irina Rimes, antrenor la Vocea României: Nu știu dacă am plăceri vinovate în materie de muzică

Irina Rimes, antrenor la Vocea României: Nu știu dacă am plăceri vinovate în materie de muzică

În cel de-al nouălea sezon al emisiunii ”Vocea României”, Irina Rimes se va confrunta cu Smiley, Tudor Chirilă și Horia Brenciu în cea mai tare competiție a vocilor. Cu această ocazie, artista a acordat un interviu protv.ro în care ne dezvăluie detalii din culisele show-ului. 

Cum este noul coleg de la Vocea României, Horia Brenciu?

Pe Horia îl știu de la televizor, așa cum îl știe toată lumea: vesel, dansator, cu o doză foarte mare de energie pozitivă, un om foarte simplu și complex în același timp. Am așteptări pozitive din partea lui, îl simt așa - că am putea să ne înțelegem. 

Citește și: INTERVIU Horia Brenciu, din nou antrenor la Vocea României: ”Aș vrea ca Irina să câștige anul acesta”

Dacă ai participa acum la ”Vocea României”, cu ce piesă ai întoarce toate scaunele?

Ooo, ar trebui un research foarte minuțios, să aleg ceva pe stilul meu și să aleg ceva care să impresioneze nu neapărat prin alegerea piesei, ci prin modalitatea în care am putut să reinterpretez acea piesă.  De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, aș putea să aleg orice, doar să reinterpretez într-o manieră personală și originală. 

La ”Vocea României”, ai ocazia să înveți și să îndrumi oameni aflați la început de drum. Ce lecții importante ai învățat tu de la ei?

O grămadă de lucruri. În momentul în care cunoști tot felul de tipologii, poți să înveți de la lucruri pe care să le faci la lucruri pe care să nu le faci.  Cum să fii și cum să nu fii. Să vezi unde greșesc alții și să-ți dai seama că tu, de fapt, ai avut succes pentru că nu ai greșit acolo. Am văzut foartă multă ambiție, foarte multă muncă, foarte multă dorință, dar și delăsare sau lene și atunci nu ai cum să nu înveți din lucrurile astea. Oricum, ai ceva de învățat de la fiecare. 

După acest timp de când ai debutat, ce mai simți când urci pe scenă?

Încă am emoții. De exemplu, am avut un concert la Chișinău și, când am ieșit pe scenă, îmi tremurau picioarele de emoții. Nu cred că am experimentat asemenea emoții în trecutul apropiat. Am cântat cu orchestra, am cântat niște piese foarte sensibile  - piese pe care le-am cântat în copilărie. Eram foarte emoționantă să nu uit versurile. Aceste emotii nu au fost neapărat constructive. Și, când e un concert mare, emoțiile mele cresc în intensitate. Mă gândesc să cânt cum trebuie, să sune bine, să reacționeze cei prezenți, să cânte cu mine. Vreau să profit de momentul ăsta

Cine, din familia ta, este cel mai mare fan ”Vocea României”?

Toți, și mama și tata. Se uită, comentează. Cultura lor muzicală e influențată de curentul de muzică rusească și de aceea nu m-ar ajuta neapărat cu sugestii de piese pentru concurenți.  În schimb, mama e foarte atentă cu cine și ce vorbesc, mă sună imediat și îmi zice: ”Dar acolo de ce ai spus așa? Dar acolo nu-i ok să spui așa!”.

Care este plăcerea ta vinovată în materie de muzică?

Nu știu dacă am plăceri vinovate. În general, consider că în momentul în care îți place o piesă și o asculți, nu e o plăcere vinovată. Pentru că mie, dacă-mi place o anumită melodie și o ascult, nu mă simt vinovată că o ascult. Înseamnă că mie îmi transmite ceva, înseamnă că are ceva, înseamnă că mă regăsesc ori într-o formulă, ori într-un procedeu artistic… În ultimul timp, ascult mai mult muzică instrumentală, nu știu de ce nu mă atrage să ascult piese, probabil și pentru că nu sunt în perioada mea creativă. Adică, efectiv, îmi exercit profesia, nu neapărat să creez în studio, nu e timp de așa ceva în momentul acesta și cred că din cauza asta ascult mai mult muzică instrumentală.

Dacă ar fi să descrii experiența ta la ”Vocea României” printr-o piesă, care ar fi aceasta?

”We Are the Champions” de la Queen.

Cariera ta este conturată foarte frumos în acest moment. Care ar fi, la modul ideal, pasul următor?

Păi, aș vrea să merg într-o vacanță, într-un loc exotic, cu nisip alb, cu palmieri și cu soarele care apune în ocean… Vreau, neapărat, să termin de lansat albumul ”Cosmos”, pe care l-am lansat, cumva, în luna decembrie, dar n-am reușit încă să dau videoclipurile la el… Avem vreo cinci piese de lansat și toate sunt frumoase și foarte apropiate sufletului. Îmi doresc neapărat un concert acasă. Un concert mare la Chișinău, ceea ce se va și întâmpla. Cam astea sunt. Eu nu-mi doresc foarte multe chestii de la viață, ci doar să culeg roadele muncii mele, atât. 

La ce filme și seriale te mai uiți în ultima vreme?

”Cernobîl”, toată lumea s-a uitat la ”Cernobîl”. ”West World”, ”The Handmaid's Tale”. Mă mai uit la ”The Big Bang Theory”, la ”Friends” – indiferent de sezon, indiferent de episode, nu contează.

Dacă s-ar face un film inspirat din viața ta, care ar fi scena de deschidere?

Mă așteptam să mă întrebi cum s-ar numi și dacă ar fi dramă, thriller, comedie… (râde) Scena de deschidere cred că ar fi o scenă de la repetiții cu băieții. Cred că ar fi cel mai reprezentativ moment. 

Dacă te-ai întâlni cu tine la început de carieră, ce sfat ți-ai da?

Nu mi-aș da niciun sfat. Cu cât înaintez în viață, îmi dau seama că sunt lucruri din ce în ce mai confuze și mai greu de descoperit. Viața nu devine mai ușoară după ce capeți experiență, din contră. Nu, pentru că niciodată nu ajungi la niște concluzii la timpul potrivit… Da, poate mi-aș da niște sfaturi în legătură cu anumite relații, în rest nu. Nu că n-am regrete sau ceva, dar sunt atât de neînsemnate și de naturale încât trebuie să se întâmple și asta. 

În final, un mesaj pentru fanii Vocea României. La ce să se aștepte de la noul sezon?

Nu știu la ce să se aștepte. Nu vreau să vă creez nicio așteptare, nu știu cât de bună o să fiu, nu știu cât de rea o să fiu sau cât de tare o să vă bucur. Încerc să fac asta pentru concurenții mei, să-i ajut să se descopere, să-i ajut să-și atingă potențialul, și fac asta pentru mine, îmi place extrem de mult acest proiect și tot ce se întâmplă aici. Până la urmă, cu toții căutăm fericirea și fericirea se manifestă pentru fiecare în mod diferit. 

Vezi și: Irina Rimes la Neversea


 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni