• Emisiuni
  • Vocea României
  • Interviu Pavel Bartoș, de la Vocea României: Eu așa m-am lansat în carieră, la un talent show

Interviu Pavel Bartoș, de la Vocea României: Eu așa m-am lansat în carieră, la un talent show

Interviu Pavel Bartoș, de la Vocea României: Eu așa m-am lansat în carieră, la un talent show

Pavel Bartoș, prezentatorul emisiunii ”Vocea României”, ne-a dat detalii inedite din culisele celui de-al nouălea sezon. 

Am văzut că te-ai bucurat foarte tare că s-a întors Horia Brenciu la Vocea României...

Horia este, în primul și în primul rând, un om de televiziune. Este, de fapt, o școală de televiziune. Mă bucură întoarcerea lui. Și cred că această combinație, cu Tudor Chirilă, Smiley și Irina, este bună de tot. Fiecare antrenor și-a adus aportul la formatul ăsta și l-a ajutat sa crească. Dincolo de ecran, eu și Horia suntem foarte buni prieteni, așa că revenirea lui mă bucuraă atât pentru Vocea României, da și pentru prietenia noastră.

Citește și: INTERVIU Smiley, antrenor la Vocea României: ”Sezonul ăsta e un pic mai obraznic”

Și, care sunt primele impresii despre Horia Brenciu, antrenor la Vocea României? 

Îi era dor. Se vede că îi era dor de acest format și se simte foarte bine în acest format, în această conjunctură și, știi cum e, pierzând niște ani, acum vrea să îi recupereze. Și el vrea într-o lună să recupereze vreo 6 ani, înțelegi? Ceva de genul ăsta... Horia este acum un pic schimbat. Mult mai matur, se dozează altfel. Chiar m-a surprins. Mă așteptam ca, de fiecare dată, să se ia în piept cu Tudor Chirilă, ori nu. A avut niște strategii neașteptate. Bine, este și Horia Brenciu pe care îl știm, dar este și alt Horia Brenciu. 

Vorbește-ne puțin despre rolul tău. Acolo, în culise, tu primești emoțiile din plin...

Eu sunt cu fiecare dintre concurenți, dar și cu susținătorii lor, mame, tați, bunici, surori, frați, soți, soții, prieteni, care câteodată sunt mult mai emoționați și mult mai împătimiți decât concurentul de pe scenă. Și toate emoțiile acestea, cumva, le iau eu. E o etapă foarte grea pentru mine, mă încarc foarte mult și mă consum foarte mult. După fiecare zi de filmare, sunt stors. Pentru fiecare concurent ai doi-trei oameni care suferă într-un anume fel, care se bucură într-un anume fel și, pentru că eu sunt și o persoană foarte empatică, le preiau. 

Ți s-a întâmplat vreodată să îți dorești să te duci acolo și să întorci scaunul antrenorilor pentru un anumit concurent?

Oooo, de multe ori, pentru că eu, spre deosebire de antrenori, le știu și povestea. Și atunci, când ai și povestea din spate, îți dai seama cât își dorește omul și cât a investit, dar știi cum e, deja locurile sunt puține pe echipe și atunci antrenorii deja își fac strategie și iau un concurent în funcție de ce voce cred că mai au nevoie.

Bănuiesc că toată familia se uită la Vocea României. Cine este cel mai înfocat fan?

Cea mică, Sofia, care are impresia că ea evoluează în emisiune și tot timpul dorește să fie în echipa nașului, Smiley. Adică, ea deja are gelozii, deși este un copil de 5 ani... când merge o fată în echipa Smiley, zice ”De ce?”. E supărată pe nașul ei ”De e ai luat-o pe aia și nu m-ai luat pe mine?”. Tot timpul, ea crede că e într-o competiție cu cei din televizor și zice: ”Dar eu am cântat mai bine!”.

Dacă ai fi acum la început de drum, ai participa la un show de acest gen? 

Eu așa m-am și lansat în carieră, adică am avut îndrăzneala, când eram actor la Satu Mare, să-mi fac un one-man show și să mă duc la Gala Tânărului actor care e tot un fel de, păstrând proporțiile de rigoare, concurs. Am avut îndrăzneala să particip și am câștigat Gala Tânărului actor. Da, cred că aș avea îndrăzneala asta, pentru că aș profita de orice șansă care cumva m-ar face mult mai repede vizibil în ochii telespectatorului, m-ar face vizibil în ochii producătorilor, ai regizorilor... Pentru că, de fapt, asta îți dorești, de asta te lupți, ca să te vadă cineva și să zică ”Da, tu ești acela!”. 

Pe de altă parte, m-am și convins de-a lungul timpului că nu trebuie să zici gata, am câștigat un astfel de concurs, de acum vin toate. Tot tu trebuie să te lupți pentru tine, tot tu trebuie să îți provoci șansele, tot tu trebuie să te provoci, pentru că, dacă stai să aștepți, vei vedea că va trece trenul pe lângă tine. 

Tu ești acum într-un punct al carierei de invidiat. Ești prezentatorul celei mai tari emisiuni, ești actor de teatru, de film...

Eu sunt o persoană mulțumită de ceea ce i se întâmplă. Și sunt mulțumit că am o familie foarte mișto, în televiziune am parte de cele mai bune formate, în teatru, joc la un teatru extraordinar cu parteneri extraordinari, spectacole extraordinare, da, n-am voie se mă plâng. Dacă m-aș plânge, aș fi un ipocrit, nici nu vreau să mă gândesc că mă pot plânge. Nu. Dar pentru toate astea am muncit enorm de mult. 

La modul ideal, care ar fi următorul pas? Ce ți-ai mai dori tu?

Nu știu. Singurul lucru pe care mi-l doresc este sănătatea, sănătate pentru mine și celor dragi mie. În rest, lucrurile vor veni firesc, pentru că eu, în cariera mea, am învățat o singură chestie. Nu cred în lucrurile făcute de azi pe mâine, cred în lucrurile puse cărămidă cu cărămidă, treaptă cu treaptă, și mă bucur că Dumnezeu mi-a dat marile challenge-uri, marile emisiuni, ”Românii au talent” și ”Vocea”, care m-au făcut foarte cunoscut, la o vîrstă la care puteam gestiona aceste lucruri.

La 35 de ani, altfel gândești, ai o familie, nu te mai ia capul așa ușor și mă bucur că mi le-a  dat Dumnezeu atunci când am putut să le duc. Normal că îmi doresc să evoluez, să fac alte lucruri, că de ceea acum mă îndrept foarte mult spre film, atât ca producător, cât și ca regizor. Pentru mine, este o provocare enormă. 

Tu ești una dintre cele mai îndrăgite vedete din România. Care e cel mai frumos compliment pe care l-ai primit?

Probabil că cel mai frumos compliment a fost unul pe care, pe moment, nu l-am înțeles, mi s-a părut banal, un clișeu. A fost cel pe care mi l-a spus Dorina Lazăr când a fost întrebată ce părere are despre mine. Și ea a spus: ”Este omul potrivit la locul potrivit”. Cred că este complimentul care mă definește. 

Iar din partea omului simplu, poate cel mai frumos compliment, sau cel care îmi place mie, este următorul: ”Domne, parcă ești un membru al familiei! Parcă ai fi din casă de la mine.”.   

Eu nu sunt tipul de prezentator înalt, slim, fit, nu știu ce, eu nu sunt așa. Eu sunt așa cum sunt. O persoană căreia îi place să mănânce, să fie cu prietenii și atunci oamenii se încred foarte ușor în mine. 

Apropo de mâncare, cu ce artist internațional ți-ar plăcea să iei masa?

E o întrebare foarte bună. Eu nu pot să mănânc cu oameni cărora nu le place să mănânce, adică mie trebuie să îmi și tihnească masa, și atunci trebuie să mă gândesc și din perspectiva asta. De exemplu, mi-ar fi plăcut să stau la masa cu Marlon Brando. Mi-ar plăcea cu Gerard Depardieu să stau la masă sau cu Michelle Pfeiffer, Meryl Streep...

Masa în sine nu e doar să mănânci, masa este să comunici cu ceilalți. De exemplu, la noi masa era foarte importanta în familie și încerc și în familia mea să induc acest lucru. Și acum fac eforturi să ajung la cină, pentru că este masa la care ne adunăm cu toții, ne spunem ce am făcut peste zi, cumva nu ne rupem unii de alții. Este o chestie a noastră, a familiei, asta am avut-o și de mic copil. Era sfântă, chiar dacă mâncam doar o ciorbă, chiar dacă mâncam doar pâine cu untură și cu ceapă, dar era masa la care ne adunam. 

Dacă ar fi să te întâlnești cu Pavel la început de drum la 20 de ani, ce sfat i-ai da?

Nu știu, că dacă i-aș da foarte multe sfaturi, mi-e că s-ar schimba și ar fi perfect. Și nu îl vreau, nu îl vreau așa, mie îmi place Pavel așa cum e, pentru că e un Pavel care a greșit, dar care a învățat din greșeli, e un Pavel care a avut insuccese, dar a învățat din ele, e un Pavel care, la primele 38 de castinguri nu a luat niciunul, e un Pavel care a început facultatea la Cluj și după s-a dus actor la Satu Mare, dar tocmai asta l-a făcut să conștientizeze niște lucruri... că dacă nu se luptă el pentru el, nimeni nu se va lupta pentru el, și atunci a dorit mai mult și s-a dus Pavel la Timișoara și apoi la București. Nu cred în heirupism. Cred în cariera pusă cărămidă cu cărămidă. Cred foarte mult în chestia asta. 

La final, un mesaj pentru fanii Vocea României. La ce să se aștepte de la acest nou sezon?

Eu vă spun: va fi un sezon Vocea României așa cum vă așteptați voi să fie Vocea României. Este ca la mâncare, că tot am vorbit despre mâncare... dacă îți comanzi ciolan cu fasole, vrei să fie ciolan cu fasole. Așa este și Vocea României. Este Vocea României, este show-ul pe care vi-l doriți. Așa va fi. În rest, bucurați-vă de cei dragi!

Vezi și: Pavel Bartoș a scris și regizat primul său scurtmetraj

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni