Adrian Nour

Adrian Nour

"Vocea Romaniei" e o buna promovare a mea ca artist, dar si o sansa de a intalni oameni la fel de pasionati - concurenti si jurati - de la care abia astept sa invat.



Sunt actor, colaborez cu mai multe teatre din Bucuresti (Teatrul de pe Lipscani, Teatrul National si Teatrul National de Opereta).

Cant de cand ma stiu, dar pe o scena am urcat abia in anul 2 de facultate. Aveam 22 de ani. Cineva de pe scena unui club din Galati mi-a intins microfonul si am fredonat un refren. M-au chemat apoi pe scena sa mai cant inca o piesa. Nu mai cantasem cu microfon, nu stiam foarte multe piese. Peste putin timp am si devenit unul dintre solistii clubului. Am cantat acolo timp de 2 ani acompaniat de Puiu Cretu, un mare muzician din Galati, care mi-a devenit in scurt timp prieten si mentor.

Dansul a fost cel care mi-a calauzit primii pasi in muzica. El mi-a deschis apetitul pentru blues si jazz. Inca ma hranesc din incurajarile pe care mi le dadea pe scena. Simteam ca pot sa cant orice alaturi de el la pian. Comunicam atat de bine pe scena, incat nici nu mai trebuia sa vorbim despre ce piesa urma sa cantam.

Din pacate nu mai este printre noi, dar ma gandesc la el de fiecare data cand urc pe o scena sa cant sau cand lucrez la o piesa. Dupa facultate am inceput sa cant alaturi de baietii de la "Avantgarde", cu totii instrumentisti foarte buni. Impreuna am reusit sa si lansam un album in 2011 ("Nu renunta"). Trupa s-a destramat in acelasi an. Am cantat in Bucuresti intr-o trupa de coveruri ("Mirel Project") condusa de Mirel Cumpanas si Cristi Pup (ex-Cargo) timp de un an. Si acest proiect a luat sfarsit. Singura legatura a mea cu muzica a ramas in momentul de fata colaborarea cu Teatrul National de Opereta. Joc, dansez si cant in musicalul "Romeo si Julieta". Intre timp  am scris/compus un musical pe care vreau sa-l si regizez la un moment dat. 

Festivaluri si concursuri:  

2004 - Festivalul Mamaia, sectiunea Creatie - cu piesa "Ploua iar" (m/v: Eugen Dan Dragoi)

2011 - Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasǎ” – Premiul pentru cel mai bun moment coregrafic (“Singin’ in the rain”)

"Vocea Romaniei" e o buna promovare a mea ca artist, dar si o sansa de a intalni oameni la fel de pasionati - concurenti si jurati - de la care abia astept sa invat.

Gallery

Share

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni