A început să cânte de mică. A urmat cursurile Școlii de Arte din Brașov, iar în timpul liceului profesorul ei de muzică a stârnit-o și mai tare. Deși urma cursurile unui liceu de informatică, asta nu a oprit-o să își urmeze visul și a dat examenul la Conservator. 
Au urmat cei 4 ani de facultate la București și apoi, în 2013, s-a întors în Brașov pentru a urma cursurile unui program de master. Decizia de a studia muzică a fost cea mai importantă decizie din viața ei.

În 2015 a câștigat Miss Brașov. După concurs a participat la evenimente în Brasov în calitate de miss, cântând mai ales pentru evenimente caritabile. Îi place foarte mult să predea, toata lumea îi zice că are har. O dată cu titlul de miss a avut parte și de expunere TV locală.

A participat la preselecții acum câțiva ani, dar nu a trecut mai departe. Cântă la evenimentele orașului Brașov, la evenimente private unde este solicitată. Momentan activează în 2 proiecte – Haydn Deane – big band, o trupă de coveruri și în Băieții din Ardeal. Silvia este solistă, dar știe să cânte la chitara și la pian . 

Are o relație de 3 ani jumătate, iubitul ei fiind informatician.

Silvia este sociabilă, directă, comunicativă și cel mai mult își dorește să cânte în fața unui public educat din punct de vedere muzical.