Romanița este din Pitești și are 30 de ani. Acum locuiește în București.

Muzică a făcut parte din viață ei întotdeauna, deși sună cliseic. Parcursul artistic a fost cu suișuri și coborâșuri, de la Tip Top Mini Top la festivaluri naționale până la a-și câștigă existența din asta. La Pitești a studiat canto la Școală Populară de Arte și la 17 ani a venit în București singură să își termine liceul și să onoreze un proiect cu o casă de discuri care întretimp nu s-a mai dus până la capăt. Văzută în București , a intrat la Colegiul Național Spiru Haret și a început adevărată activitate artistică, a început să meargă la festivaluri, concursuri și tot felul de evenimente. 

Romanița a fost crescută de bunici pentru că la 3 ani părinții ei au divorțat. A rămas în grijă mamei, dar practic bunicii s-au ocupat de tot ce însemna creșterea ei. Mama este economist, directoare de banca și la 40 de ani a plecat la Paris că agent hotelier.  Tată colonel în rezervă în Pitești. Crede că moștenește talentul de la bunicul ei. A păstrat legătură cu ambii părinți, dar la 20 de ani s-a certat cu tatăl și 10 ani nu au mai vorbit deloc. S-au împăcât acum la înmormântarea bunicului, a decis ea să lase garda jos. L-a iubit foarte mult pe bunicul sau, a fost că un model pentru ea și de la el a moștenit și creativitatea. El se ocupă cu designul de pantofi, a câștigat și câteva competiții prin țară în acest domeniu. Bunica a fost croitoreasă.  

La sfârșitul clasei a XII-a l-a cunoscut pe fostul soț, care era cu un an mai mare decât ea.  3 ani mai tarziu ani s-au căsătorit și la un an a apărut fetiță , Zaraza, care împlinește acum 8 ani. Când fetiță a împlinit 2 ani au plecat la Paris, la mama și acolo a și început să cânte într-un proiect (Pink Floyd cover group). Aici terminase Universitatea Media , secția regie film, i-au fost echivalate acolo dintre materii și a terminat la Paris Facultatea de Teatru- Artele spectacolului. Vorbea franceză din clasa IIa și pentru plecare și facultate a învățat-o fluent. Din 2015 cânta cu precădere pentru diaspora românească, incluzând colaborări artistice cu Ambasada României la Paris, cu Oficiul de Turism, reprezentand chiar România la Salonul Mondial de Turism din 2017, an în care România a fost invitată de onoare.

În domeniul hotelier cu mama a lucrat și soțul cât timp au fost plecați și după 3 ani el s-a întors în țară să-și deschidă propria afacere (service auto). 

A mai venit o dată la VR în primul sezon, dar apoi imediat a fost nevoită să plece la Paris și a abandonat ideea. A apărut la «O-la-la» prezentată de Andra în 2009.

Își dorește mult să își vadă cartea la care lucrează publicată - e autobiografică, 50%, dar are și influențe motivaționale.