Locuiește în Cluj. Este chitarist și vionolist în trupa Six Martini Band și cântă împreună cu doi dintre frații săi (David și Adela – soliștii trupei). 

Cântă la diverse evenimente și spune că trupa lor este una dintre cele mai bune trupe de coveruri din România.

Numele de Origen i l-a dat bunicul său (Origen a fost un teolog egiptean care a tradus Biblia). 

Povestea cu muzica a început la șapte ani. Inițial a început să cânte la pian, dar mai târziu a ales vioara pentru că i s-a părut mai “mobila” și o putea purta cu el peste tot. Cu vocea a început la 30 de ani  după ce și-a dat seamma că vocea e cel mai la îndemana instrument.

Părinții săi nu au treabă cu muzica. Mama este casier, iar cu tata nu mai ține legătura. Părinții sunt divortați de când el avea 17 ani. 

În copilarie a cântat muzica populară și a făcut parte dintr-un ansamblu popular. După ce a terminat liceul a plecat în Italia unde a făcut Conservatorul, secțiunea vioară. 

Spune ca experiența din Italia l-a ajutat să se formeze ca om și ca muzician. A acumulat acolo o oarecare disciplină. Pentru a se întreține în primii 2 ani a lucrat ca ospătar, după a început să aibă colaborari cu diverse orchestre și nu a mai fost nevoit să aibă “joburi de student”.

Prefera muzica britanică, în general brit-pop-ul și rock -ul european.