A început să iubească muzica încă din clasa a lV-a și a fost încurajată de familie și prieteni să continue. Odată cu începerea orelor de canto a simțit o atracție și față de un instrument anume. Îi place să cânte să chitară și spune că nu preferă un anumit gen muzical. Își dorește să fie înconjurată de oamenii care iubesc muzica adevărată iar cea mai mare dorință a ei este să între la Conservator. 

A cântat pe scenă Târgului de Crăciun din București, la festivalul “Hora din străbuni” din Vaslui, a participat la Olimpiada Națională la secția canto din Timișoara și la multe alte spectacole din zona în care se află. Activează și în cadrul Ansamblului Național Transilvania.

Are o relație foarte bună cu părinții, mama este asistent de farmacie în Baia Mare, iar tatăl este plecat de 11 ani în Anglia unde lucrează în construcții. Obișnuiesc să se reunească doar de sărbători, atunci când toți membrii familiei vin acasă. 

În urmă cu 3 ani de zile, Dalina a avut parte de un necaz care a marcat-o pentru toată viața.  Prietenă ei cea mai bună și-a pierdut viața în urma unei altercații pe care a avut-o cu iubitul său. Acesta într-un exces de furie a strangulat-o. 

În trecut a mai participat la diverse concursuri de muzică însă a simțit că nu era suficient de pregătită. Dalina își câștigă existența din muzică iar venirea la Vocea României este o adevărată provocare.