Alexa are 17 ani și s-a născut în București, dar s-a mutat în Bistrița la 4 ani, în urma divorțului părinților ei. Acum locuiește cu mama, dar are o relație bună și cu tatăl ei. 

Prima oara când a cântat în fața unui public numeros a fost la 14 ani când s-a ales cu o traumă legată de scenă, s-a speriat de mulțimea de oameni care era în fața ei și de atunci i-a fost greu să se mai urce pe scena și a vrut să uite de acest domeniu. S-a apucat de muzică de mică fiindcă mama a cumpărat un pian pentru fratele ei care a fost diagnosticat cu autism. În primele 4 luni el nu a intrat deloc în camera cu pianul, iar prima dată când l-a văzut a cântat o piesă pe care o auzea prin casă, pe care o asculta mama la calculator. 

Experiența cu fratele ei și mama fiind singură atunci au apăsat destul pe umerii Alexei. Mama ei divorțase și de al doilea soș, Alexa nu prea înțelegea care e treaba cu autismul și a fost o situație greu de procesat. Acum el are 13 ani, a lucrat mult cu el și și-a mai revenit. Este elev la liceul de muzică Tudor Jarda pe secția pian, pianul a făcut parte importantă din terapia lui de recuperare. Mama ei e Ana Dragu, psihoterapeut și scriitoare. A făcut o petiție majoră pentru schimbarea ordonanței prin care să se faciliteze schimbarea ordonanței de redirecționare pentru cei 2 la suta din profit. 

Cel mai important moment pe plan profesional a fost când a trecut peste trac și a început să capete încredere pe scenă. A activat apoi în mai multe proiecte și au avut concerte în multe orașe din România. Momentan activează cu trupa Big Dima Band, de la Conservator.

I-ar plăcea să câștige Vocea României, dar se simte în același timp și câștigată indiferent de etapa în care ajunge. A apărut la un moment dat într-un material la ProTV alături de fratele ei.