• Emisiuni
  • Vocea României
  • Interviu EXCLUSIV cu Ligia Hojda: Cum s-a schimbat viata ei dupa participarea la Vocea Romaniei

Interviu EXCLUSIV cu Ligia Hojda: Cum s-a schimbat viata ei dupa participarea la Vocea Romaniei

Interviu EXCLUSIV cu Ligia Hojda: Cum s-a schimbat viata ei dupa participarea la Vocea Romaniei

Ligia si Maria Hojda au venit insotite de bunic si surioara lor mai mica pentru a-si incerca norocul in sezonul patru Vocea Romaniei.

Ligia a fost prima care a intrat pe scena si a reusit performanta de a intoarce toate scaunele cu o interpretare originala, plina de sensibilitate a melodiei lui Ed Sheeran, "I see fire". Tanara a fost aplaudata in picioare de toata sala si a primit numai complimente din partea antrenorilor care au incercat din rasputeri sa o convinga sa se alature echipei lor.

"Te joci cu vocea. Ai avut siguranta, sensibilitate, ai reusit sa faci efectele alea cu vocea tipic irlandeze si care sunt absolut superbe", i-a spus Loredana, prima care a apasat butonul.

Dupa ce a ascultat toate argumentele antrenorilor, Ligia a ales sa mearga mai departe in echipa lui Tudor Chirila. 

La doi ani de la incheierea sezonului cu numarul 4, Ligia ne-a acordat un interviu si ne-a povestit cum s-a schimbat viata sa dupa participarea la Vocea Romaniei.  

- Cum s-a schimbat viata ta dupa Vocea Romaniei?

- "Vocea Roamaniei mi-a confirmat faptul ca vreau sa fac muzica, m-a adus in vizorul publicului, iar lucrurile au inceput usor, usor sa se schimbe. Dupa Vocea Romaniei am acordat mai mult timp muzicii, am inceput colaborarea cu Agentia de Vise (agentia de management care se ocupa si de formatia Vama) si vrem sa pregatim lucruri frumoase impreuna. In aceasta perioada am lucrat la piese proprii, am colaborat cu diversi compozitori, am compus. Desi o parte din ele sunt inca in lucru, ma bucur ca acum pot sa sustin concerte cu piesele mele. Am avut si cateva concerte, din fiecare am invatat cate ceva nou, cum sa faci fata anumitor situatii. 

Recent, am filmat si primul meu videoclip pentru piesa Fire Gun pe care o voi lansa pe 8 iulie printr-un concert acustic la Gradina cu Filme.  Deci, in ceea ce priveste muzica, s-au produs schimbari destul de mari si daca inainte de Vocea eram fata aceea careia ii placea sa cante, muzica fiind un hobby, dupa Vocea am devenit fata careia ii place sa cante si vrea sa faca asta la un nivel profesionist, sa impartaseasca bucuria muzicii cu oamenii."

- Ce antrenor ai alege acum, daca ai participa la Vocea Romaniei?

"Daca as participa acum la Vocea Romaniei, cu siguranta l-as alege tot pe Tudor Chirila. A avut un mod foarte frumos de a lucra cu noi, a stiut sa creeze impreuna cu concurentul momente speciale, a fost foarte dedicat si a ales piese potrivite in functie de concurent. Are si o cultura muzicala vasta. Pe langa asta, a fost prietenos si sincer cu noi. Ma bucur ca si acum am ocazia sa lucrez cu el si managerul lui, Carina Sava, prin intermediul Agentiei de Vise."

- Cu vocea carui artist din afara crezi ca seamana vocea ta?

- "Nu seman ca si timbru vocal, dar poate am ceva in comun cu Hannah Reid, vocalista trupei London Grammar,Florence Welch, solista formatiei Florence and the Machine, Birdy."

- Cum a aparut melodia Fire Gun?

- "Melodia Fire Gun a aparut foarte firesc. Am compus-o impreuna cu Viky Red, iar versurile sunt scrise de catre un tanar foarte talentat, pe care l-am cunoscut in urma concursului Vocea Romaniei, Daniel Pirvan. A inceput de la cateva acorduri de pian, ne-am jucat cu linii melodice si am luat-o pas cu pas: mai intai strofa, pe urma refrenul si bridge-ul. Ulterior, Daniel a facut versurile. Si Tudor ne-a dat cateva sugestii, de a completa instrumentalul si cu o chitara, pe care a inregistrat-o Eugen Caminschi, chitaristul formatiei Vama. Asa a aparut Fire Gun."

- Care este mesajul piesei?

- "Fire Gun vorbeste despre o rabufnire, disputa, un conflict pe care nu putem sa-l rezolvam decat prin noi insine, atunci reusim sa ne eliberam, si nu prin dorinta de razbunare pe care avem tendinta sa o exteriorizam si uneori chiar sa devenim sclavii ei. Noi suntem cheia rezolvarii unui conflict, fie el interior, cu noi insine, sau exterior."

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni