• Emisiuni
  • Vocea României
  • Interviu cu Eniko Szanto, stilist Vocea Romaniei. Ce a declarat despre tinutele concurentilor din primele doua live-uri

Interviu cu Eniko Szanto, stilist Vocea Romaniei. Ce a declarat despre tinutele concurentilor din primele doua live-uri

Interviu cu Eniko Szanto, stilist Vocea Romaniei. Ce a declarat despre tinutele concurentilor din primele doua live-uri

In fiecare vineri, de la 20:30, telespectatorii se bucura nu doar de un spectacol al vocilor, ci si de adevarate momente artistice, iar cea care se ocupa de tinutele concurentilor este stilista Eniko Szanto.

1. Lookul concurentilor de anul acesta de la Vocea Romaniei este remarcabil! Cum se realizeaza de fapt stylingul momentelor, stylingul concurentilor?

Primul pas este crearea unui mood board in functie de personalitatea si melodia concurentului. Al doilea pas este cautarea. Asta e cel mai interesant, cel mai greu si cel mai solicitant. Al treilea pas este fitting-ul, urmat de luarea deciziei finale. Uneori, decizia finala nu mai are nicio legatura cu ce ai pus in mood board initial. M-am trezit la fitting ca pun concurentul sa-mi cante piesa pana gasesc tinuta care mi se pare cea mai potrivita. Styling-ul concurentilor este o provocare atat pentru mine, cat si pentru ei. Unii dintre ei se descopera si isi dau seama ca felul in care sunt imbracati este extrem de legat de tot ce si-au imaginat despre ei si raman uimiti si emotionati in fata oglinzii. Momentele de genul asta sunt nepretuite pentru mine. Altii isi dau seama ca inca se cauta, ca nu stiu exact ce ar vrea sa transmita si se lasa pe mana mea. E riscant si pentru mine, si pentru ei. E greu sa creezi un stil cand nu cunosti sau nu simti indeajuns de bine subiectul. Oricum ar fi, trebuie sa le gandim ca pentru staruri. Concurentii ajunsi in live-uri au stofa de star si gandesc styling-ul pe masura.

2. Care sunt elementele glamour de anul acesta? 

Sunt multe elemente ce dau glamour, in primul rand abordarea personalizata, in al doilea rand corelarea styling-ului cu scenografia si regia. Cumva cuvantul “glamour” functioneaza in acest show mai bine prin intelesul “spectaculos”. Cream imagini spectaculoase, in functie de cum ne inspira fiecare concurent: vezi Catarina sau Octavian Casian sau Ana Munteanu, etc. Daca am lua fiecare concurent cu imaginea lui de la inceput si cu cele ulterioare, ne-am da seama ca “glamour” este de fapt stralucirea obtinuta pe masura ce trecem de la o etapa la alta. 

3. Care sunt elementele moderne?

Folosim elemente de accesorizare tipice solistilor, incercam sa personalizam fiecare concurent cu bijuterii, palarii, machiaj, coafura, materiale speciale, balet etc. Toate astea sunt elemente moderne specifice artistilor, unelte cu care ii ajutam sa-si exprime talentul, mesajul. 

4. Care sunt cele wow?

Elementele wow, de fapt, sunt detaliile. Cum ar fi o cravata de catifea combinata la o geaca de piele. Sau cateva pene aplicate pe o palarie. Sau o rochie romantica la care alegem coafura cu dreduri. Sau un pardesiu “murdarit” cu glitter. Sau un joben pe capul unui rocker clasic. Sau o pereche de sosete portocalii cu flamingo roz. Wow sunt detaliile. Dream catcher-ul lui Despot. Inelele Loredanei. 

5. Care sunt limitele styling-ului de tv?


Nu stiu daca exista limite.  Mereu ma surprinde faptul ca se poate face mai mult. In styling-ul de tv cel mai important lucru este ca tinuta subiectului sa aiba legatura cu personalitatea lui. Oamenii simt diferenta dintre a fi costumat si a fi imbracat si fix acolo te taxeaza. De cele mai multe ori simplitatea invinge, tocmai pentru ca privitorul pretuieste mai mult omul decat haina. Asta e limita styling-ului tv: haina nu are voie sa fie mai mult decat omul. 

6. Styling-ul showului Vocea Romaniei este extrem de spectaculos. Cum se explica?

Prin definitie, un asemenea show pregateste noi staruri. Este normal sa fie spectaculos, trebuie sa fie spectaculos, trebuie sa fie punct de referinta si inspiratie. Sunt atat de multi oameni talentati intr-o tara atat de mica! Este rolul oricarui stilist implicat in crearea imaginii unui artist sa faca din treaba asta ceva memorabil. Vocea Romaniei devine spectaculoasa datorita diversitatii, datorita faptului ca fiecare artist capata o imagine de star in drumul lui catre finala. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni