• PRO TV
  • Experiment inedit: un student a purtat o pereche de blugi 15 luni, fara sa-i spele! Ce a descoperit

Experiment inedit: un student a purtat o pereche de blugi 15 luni, fara sa-i spele! Ce a descoperit

Experiment inedit: un student a purtat o pereche de blugi 15 luni, fara sa-i spele! Ce a descoperit

Se spune ca e mai bine sa nu speli prea des blugii, pentru a le pastra culoarea vie cat mai mult timp. Dar cat de mult putem astepta pana sa ii spalam? Un student de 22 de ani din Edmonton, Canada, si-a supus blugii la un test in numele stiintei: i-a purtat timp de 15 luni, fara sa-i spele nici macar o data! 

Aceasta idee traznita i-a venit la un curs despre materialele textile din facultate. “Profesoara spunea ceva despre legatura dintre materialele textile si bacterii si asta mi-a starnit curiozitatea”, spune Josh Le. “Am spus atunci, mai mult in gluma, ca ar trebui sa facem un studiu, sa vedem cate bacterii pot dezvolta o pereche de blugi nespalati. Si asa a inceput totul!”.


 


In septembrie 2009, Josh, student la Universitatea din Alberta din orasul Edmonton, a cumparat o pereche de jeansi de 165 de dolari de la un magazin local, pe care i-a purtat de 330 de ori, pana in decembrie 2010. In toata aceasta perioada, a scris constant pe contul sau de Facebook si a uploadat pe Youtube clipuri din care se observa starea blugilor. Culoarea lor s-a deschis in timp, materialul s-a subtiat pe alocuri, au aparut gauri, dar blugii au inceput sa se si muleze pe forma corpului sau.


Daca se murdareau de noroi, Josh ii stergea constiincios cu un servetel de hartie. Daca miroaseau prea urat, ii baga in frigider peste noapte sau ii scotea cateva ore pe balcon. “Daca nu-ti speli hainele, pari dubios in ochii celorlalti. Am avut grija sa nu miros prea urat”, sustine studentul.

Dupa 15 luni si o saptamana, Josh Le a mers la profesoara  Rachel McQueen pentru a testa blugii, sa vada cate bacterii ascund. Au luat cateva probe, apoi i-au spalat. Pentru a avea un termen de comparatie, Josh a mai purtat, dupa spalare, perechea de blugi pentru inca 13 zile - cam atat ii poarta, in medie, o persoana, fara sa ii spele -  apoi au luat probe din nou. Rezultatul testelor a fost surprinzator: “Aparent, nu erau mai multe bacterii in blugii purtati 15 luni, fata de numarul bacteriilor dupa o purtare de 13 zile”.

Explicatia profesoarei consta in faptul ca majoritatea bacteriilor din blugi provin din pielea persoanei care ii poarta, asa ca sunt, practic, inofensive. “Eu, personal, cred ca e cam mult sa porti niste blugi 15 luni, dupa cum mi se pare prea des sa ii speli dupa fiecare purtare”, a declarat profesoara McQueen.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni