• PRO TV
  • Asa poti scapa de durerile provocate de artrita reumatoida!

Asa poti scapa de durerile provocate de artrita reumatoida!

Asa poti scapa de durerile provocate de artrita reumatoida!

Exercitii cu greutati-iata ce recomanda specialistii pacientilor care sufera de artrita reumatoida. Acestea amelioreaza simptomele si imbunatatesc calitatii vietii. 

Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna care duce la aparitia inflamatiilor cronice la articulatii si organe interne. Consecinta majora a acestei afectiuni este dizabilitatea.


Artrita reumatoida se manifesta prin episoade acute insotite de dureri articulare. Acestea sunt urmate de faza cronica a bolii in care pacientul trebuie sa faca miscare. Aceasta pentru a nu risca dizabilitati. Este vorba de un program gindit de specialist care urmareste atit mobilitatea articulara, dar si cresterea masei musculate. Iata cum incepe!

Daca sunt afectate articulatii mici precum cele ale miinilor, specialistii recomanda activitati casnice repetitive. Si exercitiile zilnice cu o minge mica pot fi de folos. Pentru articulatiile mari de la genunchi, solduri sau coloana, exercitiile cu greutati pot fi utile. Acestea cresc masa musculara

Insa de multe ori durerile revin. Daca pacientii au o masa musculara puternica, vor trece mai usor peste crize.

De aceea, exercitiile cu greutati sunt vitale. Acestea se fac doar sub indrumarea specialistului. Daca nu sunt bine dozate, pot produce leziuni suplimentare articulatiilor, care conduc la dizabilitate fizica.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni